LET > Novosti > LET na Mikleuški!

LET na Mikleuški!

LET na Mikleuški!

Udruga LET i KCM – Kulturni Centar Mladih u sklopu europskog projekta “TIM – Točka za informiranje mladih“ provode akciju “Volite se sigurno!” kao dio savjetovanja na temu “Zdravstvena zaštita i reproduktivno zdravlje”.

Akcija ima za cilj informiranje o stjecanju zdravih životnih navika, brizi za vlastito tijelo, prevenciji ovisnosti te odgovornom spolnom ponašanju. Kroz savjetovanja nastojimo mladima usaditi osjećaj odgovornosti i brige za vlastito tijelo i zdravlje, ponuditi im informacije o bitnim opasnostima po mladog čovjeka te načine kako te opasnosti izbjeći i razviti se u fizički i psihički zdrave ljude. Uz savjetovanja i podjelu letaka o zdravom životu i odgovornom spolnom ponašanju, unutar akcije će se djeliti perzervativi i lubrikanti s ciljem pridonošenja sprječavanju rizičnih ponašanja.

Protekli vikend smo bili na Festivalu Mikleuška i dijelili kondome te edukativni materijal od HZJZ-a i LET-a.