LET > Novosti > Obrazovanje – strateška investicija, učenici – najvrjedniji investitori

Obrazovanje – strateška investicija, učenici – najvrjedniji investitori

Obrazovanje – strateška investicija, učenici – najvrjedniji investitori

Inicijativa Hrvatska može bolje okuplja više od 180 različitih udruga, sindikata,  entuzijastične učitelje i učiteljice te pojedince zainteresirane za kvalitetno obrazovanje.

Izjava Ive Jovović za Jutarnji list:

“Treba uvoditi nove odnose, razvijati kritičko mišljenje, nuditi nove načina učenja – kaže Iva Jovović, predsjednica Udruge Let, koja se bavi prevencijom ovisnosti i spolno prenosivih bolesti.

– Predloženi kurikulum prevenciji daje veliki značaj. Strah nas je da bi, sa zaustavljanjem reforme, mladi ostali bez potrebnih znanja – kaže Jovović.”

indeksiraj

Pozivamo sve građanke i građane Hrvatske da nam se pridruže da zajedno podržimo cjelovitu kurikularnu reformu i pošaljemo poruku da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva.

Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i naše zemlje. Ovo je ispit naše zrelosti i ispit naše odgovornosti prema našoj djeci, našim nećakinjama i nećacima, našim unukama i unucima, prema budućnosti. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske.

Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu!

indeksiraj

Vrijeme je da Hrvatska pokaže da može,  zna i mora bolje!