LET > Novosti > Okrugli stol “Modeli regulacije prostitucije”

Okrugli stol “Modeli regulacije prostitucije”

Okrugli stol “Modeli regulacije prostitucije”

Dva zakona u Hrvatskoj reguliraju prostituciju – jedan koji kriminalizira osobe koje se time bave i drugi koji kriminalizira aktivnosti vezane za pomaganje, svodništvo i organiziranje, što je čudno i zbunjujuće i ne postoji nigdje u Europi, rečeno je u srijedu na okruglom stolu “Modeli regulacije prostitucije” na kojem je istaknuta nužnost empirijskog istraživanja o tome tko su osobe koje se bave prostitucijom, što žele i koji su njihovi rizici.

Iva Jovović iz udruge LET koja provodi socijalne i javnozdravstvene programe s ciljem unapređenja kvalitete življenja građana, navela je da su financijska kriza i nemogućnost nalaženja posla glavni razlozi bavljenja prostitucijom. Najvećim problemom smatra to što su prostitutke žrtve klijenata i represivnog sustava, tj. policije.

Više na: